In foto - „KONVERGENCE" výstava v Centrum FotoŠkoda, 26.4. až 7.5.2010

08.02.2010 11:43

RNDr. Ing. Peter KOZMA, DrSc. (*1950) Vystudoval jadernou fyziku na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze. Pracoval v Ústavu jaderné fyziky ČSAV v Řeži u Prahy, ve Spojeném ústavu jaderných výzkumů  SÚJV v Dubně u Moskvy, v Evropské laboratoři pro fyziku částic CERN v Ženevě. Též v USA (LBL Brookhaven, Fermiho Národní Laboratoř, Bloomington University), Kanadě (Vancouver), Holandsku (TU Delft), SRN (Universita v  Siegenu).

RNDr. Ing. Peter KOZMA, DrSc. (*1950)

Je ředitelem Institutu Technologických Aplikací, s.r.o., který byl v roce 2009 zařazen mezi TOP 100 českých firem.  Od roku 2000 je uváděn v almanachu Who is Who in the World a od roku 2005 v almanachu  Who is Who in Science and Engineering.

Fotografická specializace:
Fotografuje černobíle, barevně (též diapozitivy), nyní převážně digitálně, a to zejména v oboru vědecké fotografie (ART-TECH PHOTO). Rád fotografuje zajímavé osobnosti vědecké, podnikatelské a umělecké („celebrity“) komunity jak doma tak i v zahraničí, též zajímavé lidi (prezidenty, bankéře, laureáty Nobelových cen, zpěvačky, hezké modelky) a obyčejný život v různých zemích, kam často jezdí (Čína, Hong-Kong, Taiwan, Malajsie, Jižní Korea, Spojené Arabské Emiráty, USA).  Proto jako námět své výstavy v Mini-Galerii Foto Škoda v Praze zvolil téma KONVERGENCE, tedy přiblížení dvou zdánlivě rozdílných světů: obyčejného lidského (barevné fotografie z různých zemí světa, kam pracovně vyjíždí) a vědecko-technického (Art Tech fotografie na DVD).   Fotografická technika: CANON. 

Výstavy a publikace fotografií:
Od roku 1972 vystavuje v ČR i zahraničí, jeho fotografie vlastní soukromí sběratelé, vědecké ústavy, banky a jiné instituce. Nejvýznamnější výstavy: Fotografia Academica Praha (1972-74), Photo Versailles 1980, Semicon Ženeva 1996, Ecole Polytechnique 2006, A+A Galerie Praha 2009 (QUARK-GLUON PLASMA PHOTOS). Od 2.7. do 28.8. 2010 bude probíhat ve známé fotografické galerii G4 (www.galerie4.cz) v Chebu jeho souborná výstava fotografií pod názvem INTERAKCE a KOINCIDENCE; od 1.7. do 30.9.2010 v Mercedes Aréně v Drážďanech jeho další samostatná výstava pod názvem PHOTO-TECH-ART 2010. Své fotografické snímky publikuje v řadě odborných, fotografických i uměleckých periodik, z nejvýznamnějších: Lasers & Optics, Nuclear Instruments & Methods,  Magazín Fotografie, PhotoArt, Prague Leaders Magazine; poslední tři roky pravidelně zveřejňuje své vědecko-umělecké fotografie v Magazínu AUDI.  Na fotografování není existenčně závislý.

Kontakt:  Peter.Kozma@seznam.cz

www.fotoskoda.cz

* Prodejna - minigalerie:
      Vodičkova 37, Praha 1


* Otevřeno:
   Po–Pá 9.00–20.00,
   So 10.00–18.00

* Telefon:
      222 929 029
* E-mail:
    info@fotoskoda.cz

Autor: zne

Líbil se vám článek? Dejte o něm vědět ostatním!

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma

KONVERGENCE - Peter Kozma


Přidejte svůj komentář k tipu - váš názor nás zajímá

 

Tipy čtenářů

Staňte se redaktory našich stránek a přidejte svůj tip

Nástroje

Odebírejte naše RSS RSS kanál

Dnes je 08.05.2024

Svátek má Statní svátek

Citát pro dnešní den

Přátelé mají mít přednost před králi.

Komerční sdělení

Získejte novou profesi !

Nabízíme poslední volná místa v masérském kurzu


www.sweb.cz

Náhled tisku | Vytisknout | Nahoru

2008 – 2009 © Prague Tip | Prohlášení o přístupnosti | Webmaster: c10.cz